jyvaskyl_jykeli

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa
Home VKK
VKK
Sähköposti Tulosta PDF

 

VKK - Jyväskylän keilailuliiton oma Starttiseura junioreille ja aikuisille

VKK-logo

 

Tämä sivu on informatiivinen. Seuran ajankohtainen ja voimassaoleva kotisivusto löytyy osoitteesta https://sites.google.com/site/keilaseuravkk/


Jyväskylän keilailuliittossa huolestuttiin muutama vuosi sitten keilailun tulevaisuudesta ukkoutuneena ja akkautuneena harrastuksena. Piti ryhtyä toimiin keilailun elvyttämiseksi nuorten ja nuorten aikuisten sekä keski-ikäisten piirissä. Vanha fraasi keilailusta harrastuksena nimimerkillä helppo aloittaa, vaikea lopettaa oli menettämässä merkityksensä. Hohtokeilailijoita ja satunnaisia harrastajia on paljon, mutta haluttiin aktivoitua ja aktivoida lapsia, nuoria ja keski-ikäisempää aikuisväestöä tutustumaan keilailuun kilpaharrastuksena ja mukavana yhdessä tekemisenä. Keilailu lajina on mahdollista aloittaa milloin tahansa ja harrastajia on "vauvasta vaariin".

Lasten ja nuorten koulutukseen oli jo jonkin aikaa pyörinyt hallien omat keilailukoulut, joissa parin kauden ajan oltiin keilailuoppeja annettu lapsille viikottain keilailukauden, käytännössä koulujen lukuvuoden aikana.

Keilailukouluissa käyneistä lapsista ja nuorista osa harrasti kilpakeilailua rekisteröityneinä keilailijoina, mutta juniori-ikäisten kilpaharrastajien määrä oli ja on edelleenkin vähäinen.  Keilakilpailuissa noudatetaan tasoitusjärjestelmää, jolla kaikki voivat mitata omaa onnistumistaan suhteessa muihin. Näin ollen vasta aloittanut pelaaja voi päätyä jopa ensimmäisessä kilpailussa finaaliin kokeneita keilaajia vastaan. Tässä piilee tasoitusjärjestelmän hienous. Toki tasoitusjärjestelmä aina herättää keskustelua sen oikeudenmukaisuudesta kokeneempien keilaajien puolella, mutta kuten aina taitolajeissa, harjoittelemalla ja onnistumalla näyttämään omaa parastaan yleensä pärjää.


Junioritoiminta


VKK:lla ei jäsenrakenteesta johtuen ole erillisiä junioriharjoituksia toistaiseksi. Seuralla on viikottaiset harjoitukset, joissa käy niin juniori-ikäisiä kuin aikuisia, senioreita ja veteraaneja. Reippaimmat käyvät kaksi kertaa viikossa hallien junnukouluilla. Viikottaiset keilakouluvuorot vaihtelee halleittain ja kausittain. Harjoittelu keilakouluissa on yleensä SKL:n valmennuskoulutetun valmentajan johtamaa.

Junioreja opastetaan ja kasvatetaan keilailuetiketin mukaiseen kohteliaaseen ja reippaaseen käyttäytymiseen halleilla, harjoituksissa ja kilpailuissa, mutta myös siviilielämässä. Lisäksi terveet elämäntavat, oikeanlaiset ruokailutottumukset sekä liikunnallinen elämäntapa on VKK:n filosofiassa keskeisessä roolissa.

Valmentajien ja ohjaajien vahva me-henki keilakouluissa ja VKK:n innostunut ote näkyy ratavuoroilla onnistumisina ja iloisina ilmeinä. Mikään ei tunnu yhtä palkitsevalta kuin hyvän heiton peukutuksen jälkeinen leveä hymy rajarikkoviivalta palaavan pienen ja miksei suurenkin pelaajan kasvoilla!

VKK:n juniorit osallistui ensimmäisen kerran Jyväskylän keilailuliiton paikallissarjaan syksyllä 2011. Superliigaan 2.lohkossa. Heti historiansa ensimmäisellä sarjakierroksella VKK:n pienet hymysuiset punapaidat pelasi pelasi hienosti ja otti ensimmäisen voittonsa ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa. HYVÄ, MEIDÄN JOUKKUE!

Jäsenmäärä on kasvanut, mutta junioreista vanhimmat jatkavat keilailu-uraansa toisissa seuroissa, jotkut ovat lopettaneet aktiivisen pelaamisen, joten erillisen juniorijoukkueen peluuttaminen ei ole ajankohtaista. Junnut ja aikuiset pelaa yhdessä paikallissarjaa, edelleen 2. lohkossa.

Kaudella 2012-2013 alettiin ensimmäisiä kertoja järjestää kuukausittain omia kisalähtöjä vuorotellen Hutungissa ja Jyväskkylän keilahallilla. Niissä, ohjaajat ja valmentajat sekä pidempään keilanneet aktiivisesti kilpailevat aikuiset tulevat heittämään juniorien ja ensikertalaisten kanssa ja opastavat kilpailemiseen liittyvissä asioissa kädestä pitäen. Jokaisen pitää kuitenkin keilata itse, siihen ei apuja anneta - eikä pyydetä!Aikuiset


Aikuiskeilailijoille VKK tarjoaa kahden ensimmäisen keilailukauden ajaksi edulliset jäsenmaksut ja Suomen keilailuliitto antaa Keilailun peruskurssin käyneille rekisteröintimaksuista vapautuksen ensimmäiseksi keilailukaudeksi. Jyväskylässä järjestetään jatkuvasti keilailun peruskursseja, joilta saa hyvät pohjat mukavan harrastuksen aloittamiseen. Suomen Keilailuliiton ohjelman mukaisella peruskurssilla opetuksesta vastaa SKL:n kouluttama valmentaja.

VKK järjestää viikottaisen harjoitusvuoron, jolla on pääsääntöisesti keilailunohjaaja tai valmentaja paikalla.

VKK:n aktiiviset aikuisjäsenet aloittivat joukkuepelit kaudella 2012 - 2013 omalla joukkueellaan Jyväskylän keilailulliton paikallissarjassa. Hienointa osallistumisessa paikallissarjaan on ollut se, että uudet jäsenemme ovat olleet ensimmäisistä kierroksista alkaen joukkueessa aktiivisesti mukana. Aikuisten joukkueasioita aloitti hoitaa Kari Nurminen ja Tomi Nieminen, utta viestikapula on vaihdettu ja kaudella 2013 - 2014 kilpailuasioista on vastannut Harri Koski. Superliigassa, eli paikallissarjassa on pelattu vain yhden joukkueen voimin kaudella 2013 - 2014.

 

VKK:laiset tapaa seuran harjoitusvuorolla maanantaisin Jyväskylän keilahallilla 17:30 - 19:00. Muinakin päivinä VKK:laiset harjoittelee aktiivisesti. Tunnistat heidät punaisista pelipaidoista, joissa selkämyksessä lukee isoin kirjaimin VKK.

 

Jäsenmaksutiedot ja muu seuraa koskeva kauskohtaiset tiedot tarkemmin seuran kotisivuilta...

Seuran jäsenet on jaettu useampaan ryhmään, joiden jäsenmaksut riippuu siitä, millaisessa vaiheessa keilailuharrastustaan seuraan liittyy ja miten sitoutuu toimimaan seuran säännöissä edellytettyjen jäsenkriteerien mukaisesti.

 

Liittymisen ja rekisteröitymisen myötä jäsen saa oikeuden käyttää VKK:n edustuspaitaa, lisenssivakuutuksen (keilailun tapaturmavakuutus) sekä Keilaaja-lehden kotiinsa.

 

Kiinnostuitko?

Lisätietoja keilakoulujen ohjaajilta, keilahalleilta ja VKK:n vastuuhenkilöiltä.

Linkkejä

Suomen Keilailuliitto

VALO ry

Nuori Suomi, Nuori iSuomi - Kasva Urheilijaksi

 

LAST_UPDATED2